Over

Over ons

Wij zijn Frank, Joyce, Julie en Simon en wij gaan als gezin een jaar op wereldreis. Op 14 juli begint ons avontuur in Kaapstad. We hebben geen vaste planning of route, want we willen echt vrij zijn. Wel hebben we een globaal idee van welke landen we zouden willen bezoeken: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Singapore, Vietnam, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië, Brazilië. Dit zijn natuurlijk wel veel landen en het is absoluut niet onze bedoeling om overal doorheen te racen. We zien wel hoe het loopt. Als het ergens goed bevalt, blijven we langer. En ongetwijfeld zullen ontmoetingen met andere reizigers ons inspireren om qua bestemmingen van gedachten te veranderen.

Aanleiding voor deze reis

In 2001, toen Julie en Simon er nog niet waren,  zijn wij voor het eerst een jaar op wereldreis geweest. Wij hebben toen een half jaar door Zuid-Amerika gereisd, waarna we  – na een kort bezoek aan onderweg ontmoete vrienden in Santa Barbara en San Francisco – via Maui (Hawaï) – onze reis vervolgden in Zuidoost-Azië. Voor de terugweg naar huis hebben we toen in Peking de Transmongolië-Express genomen, om uiteindelijk precies een jaar na vertrek op station Zoetermeer-Oost uit de trein te stappen en het laatste stukje naar huis te lopen. Een onvergetelijke ervaring!Sel8-015

Hoewel we nog regelmatig aan onze wereldreis terugdachten en onze harten altijd sneller gingen kloppen bij het horen van reisverhalen van anderen, hebben we met de kinderen tot nu toe geen verre reizen gemaakt. Wel dachten we er soms aan hoe fantastisch het zou zijn om met de kinderen een wereldreis te maken. Maar er zijn ook genoeg  excuses te bedenken om het niet te doen en dan verdwijnen die gedachten weer naar de achtergrond.. Totdat we de aflevering van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ zagen, waarin Floortje Dessing een Argentijnse familie in Afrika bezoekt, die al veertien jaar met een antieke auto de wereld rondreist.  De mooie beelden van een avontuurlijk, vrij leven zonder stress en een moeder die haar kinderen lesgeeft, terwijl er op de achtergrond een kudde olifanten voorbij loopt, lieten ons niet meer los. En omdat we áls we voor langere tijd met de kinderen op reis zouden gaan, we het dan wel wilden vóórdat zij naar de middelbare school zouden gaan, begon de tijd ineens te dringen! Het was nu of nooit, want Julie gaat naar groep 8!

Over deze blog

Op deze blog zullen we alle vier regelmatig schrijven over onze avonturen op reis en wat ons bezig houdt. Hoe is het voor de kinderen om een jaar weg te zijn van school, familie, vrienden, sportclubs en les te krijgen van je ouders? Wat doet deze reis met ons als gezin? Hoe bevalt het onderwijzen van onze eigen kinderen? Wat doen we, nu we de kinderen bij ons hebben, anders dan toen we samen op wereldreis waren? Is het reizen nu anders dan 13 jaar geleden?

9 thoughts on “Over

 1. Ik heb jullie blog gevonden!
  En ben van plan om’m regelmatig te bezoeken om met jullie “mee te kunnen reizen”.
  Succes met de laatste voorbereidingen en alvast een goede vlucht, in ieder geval geen jet lag.

 2. Bram heeft de site ook gevonden en staat inmiddels bij de “favorieten”!
  Goede reis alvast!

  Gr.
  Bram (en Iwan)

 3. Net jullie site gelezen, ziet er mooi uit, vast net zo mooi als jullie reis gaat worden.
  Veel plezier op jullie eerste bestemming!
  Ik ga zeker regelmatig kijken en lezen over jullie ervaringen.
  Groetjes uit een regenachtig Zoetermeer!

 4. Lieve kinderen , voorlopig lekker een paar daagjes bijkomen en dan horen wij meer !! En wat fijn om zo toch kontact te houden . G.r ma en Henk .

 5. Het is een fantastisch idee om in de prachtige Kaapprovincie te beginnen.
  We waren zelf bij de Tafelberg met 5gr. C. en toch was het mooi.
  Hermanus met de walvissen en Swellendam, alles kleurrijk.
  Heel veel plezier mat z’n vieren. Groet, Marja en Wim van de Merwe.

  1. Hoi Wim en Marja,
   Dankjulliewel. Wij vinden het ook supermooi hier! Van Swellendam wisten we nog niet, maar misschien gaan we daar dan ook nog naartoe. Vandaag zijn we aangekomen in het backpackers hotel in Hermanus. Erg gezellig. Nog geen walvissen gezien, maar wel veel klipdassies en die prachtige ruige kust! Groetjes

 6. Hallo Frank en Joyce en J&S
  Wij vertrekken morgen (25) en landen zondag 26 in Kaapstad.
  Ons hotel is beschadigd door rookschade van een brand in het gebouw ernaast.
  We hebben nu Strand Towers Hotel op de hoek van Strandstreet en Loopstreet
  We nemen contact op zodra we in het hotel en bij bewustzijn zijn.

  tot gauw.

  groeten Marie-José en Dimme

 7. Hallo allevier,

  Wat fantastisch dat jullie de big 5 hebben gezien. voor ons was dat ook de 2e keer in Afrika niet weggelegd. Vorige keer misten we de leeuw en deze keer hebben we geen luipaard gezien.
  Maar hoe is het verder, begrijp ik goed dat jullie niet Botswana, Zimbabwe terecht gekomen zijn? En hoe nu verder. Tokio is de volgende bestemming, we dachten dat jullie daar ongeveer half september naar toe gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *