De langste dag

 • frankenjoyce
 • Tagged , ,
 • 20/03/2016
 • Vrijdag 26 februari 2016 gaat de geschiedenis in als de langste dag van ons leven! Om 15.00 uur nemen we, na een rustige ‘inpakochtend’, afscheid van Johanna. De vlucht naar Buenos Aires, die om 19.20 uur vertrekt, zal ongeveer 11 uur en drie kwartier duren, maar toch komen we dan om 15.00 uur op dezelfde datum in Buenos Aires aan! We gaan 16 uur terug in de tijd.

  Het is vrij druk op weg naar het vliegveld, maar we komen toch mooi op tijd aan bij ‘Ezi’ om de auto in te leveren. Het shuttlebusje van het verhuurbedrijf zet ons vervolgens af op het vliegveld. We doen de tassen in de beschermhoezen en checken ze in bij een automaat, waar dan de stickers uitkomen, die de grondstewardess normaal om de hengels doet. Na de drop off van de bagage, de douane, tassencontrole etcetera, stappen we het toestel van New Zealand Airlines in. We zitten met zijn vieren naast elkaar in het midden. Van de gebruikelijke informatie over de gordels, het zwemvest, de zuurstofmaskers en de nooduitgangen, heeft NZ Airlines een erg origineel, flitsend filmpje gemaakt met beroemde NZ surfers in de hoofdrol. Erg leuk gedaan!

  De kinderen en ik kijken het eerst de Snoopy-film, Simon met zijn Snoopy op schoot. Helaas is het een beetje een saaie film waar weinig in gebeurt. Na nog een film, lukt het de kids wel aardig om wat te slapen. Simon met zijn hoofd op mijn schoot en Julie met haar benen op Franks schoot. De stoelen hebben handige verbuigbare hoofdsteunen aan de zijkanten. Frank en ik dommelen af en toe even in, maar slapen is toch een kunst apart in zittende houding. Toch zijn we niet echt moe als we aankomen in Buenos Aires. Alleen van het idee krijg je al energie!

  Helaas staan er enorme rijen bij de tassencontrole en douane. Er zit niets anders op dan erin te gaan staan en de lange slingerweg langs de lintenhekjes af te leggen, onderwijl kijkend naar de tv-schermen met ‘gezellige’ berichten en foto’s over vermiste volwassenen en kinderen. Leuke binnenkomst voor wie van ‘Opsporingsbericht’ houdt…

  IMG_0449Via internet heeft Frank al een taxi geregeld en na de bagage te hebben afgehaald, zien we bij de taxistand inderdaad onze naam op een A-4tje hangen. Eerst even peso’s pinnen en niet lang daarna brengt een taxi ons naar het via Airbnb gehuurde appartement van Ana in het hart van de oude wijk San Telmo. De conciërge laat ons binnen, maar Ana is er nog niet en het valt zonder internet (sim is nog van NZ) niet mee om haar te bereiken. Daar staan we dan; gestrand op de sfeervolle tegelvloer van het trappenhuis op de tweede verdieping.

  Na een half uurtje komt Ana ons verontschuldigend binnen laten. Het appartementje ziet er super gezellig uit en heeft ook weer prachtige tegelvloertjes. Het raam met de louvre-luiken in de huiskamer kijkt uit op een gezellige straat en een zijstraat met kinderhoofdjes, winkeltjes en restaurantjes. Ana heeft een dochter die in Londen woont en haar andere dochter reist als hippie de hele wereld over. Vandaar dat ze zelf ook veel reist. Haar zoon woont wel in Argentinië. Ana ziet er trouwens erg jong uit voor een moeder van drie volwassen kinderen!

  Nadat Ana ons alleen heeft gelaten, drinken we wat en gaan we de stad in om wat meer geld te pinnen en te eten. We lopen een flink blok om, voordat we eindelijk een bruikbare bank hebben gevonden. Daarna eten we heel dicht bij ons appartement bij ‘Continental’ pizza’s die we niet opkrijgen en waarvan we de helft meenemen in een doggy bag. De zon gaat eindelijk onder en wij duiken we zo snel mogelijk ons bed in!

  2 thoughts on “IMG_2213De langste dag

   1. Ha Ellen,

    Bedankt voor je leuke reactie. We hebben het ook nog steeds reuze naar ons zin.
    We zijn net terug van het paardrijden over de pampas in Bariloche, wat echt gaaf was.
    Tijd gaat “helaas” ook heel snel. ;-).

    Groetjes aan Eddy en de kinderen,
    Frank, Joyce, Julie en Simon.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *