Kruger

 • frankenjoyce
 • Tagged , , , , , ,
 • 25/08/2015
 • Vanuit Nelspruit vertrekken we 17 augustus richting Kruger. Het is ongeveer nog 2 uur naar de Orpen gate van het park. En van daar uit is het nog 40 km naar de Imbali Lodge die we voor 2 nachten hebben geboekt. Er staan 4 tours op ons te wachten. We hebben er veel zin in als we die morgen om 9.00 vertrekken vanuit Nelspruit. Op naar Kruger. Het is zo’n 28 graden en het zonnetje schijnt. Warm dus, voor onze begrippen. De weg van Nelspruit naar White River en Hazyview en de gate gaat prima, hoewel we wel een flink stuk opengebroken weg voor onze kiezen krijgen. We raken gewend aan de gravel. De auto houdt het gelukkig ook uit. In White River neem ik echter voorrang op een doorgaande weg met stoplichten die het niet doen. Dat had ik niet moeten doen. Er stond een politiewagen “ toevallig” op de loer. Die hield ons aan en de agent vertelde dat ik had moeten stoppen voor het andere verkeer. Het zal. Eerste prent in de pocket.

  Nog voor we bij de gate zijn van het Krugerpark zien we al veel dieren langs de weg. Buffels, impala’s, zebra’s en een paar prachtige vogels. Dat belooft veel. We komen snel langs de gates en gaan met kaart op weg naar de Lodge in het park. Die ligt best wel een eind in het park op een grotendeels onverharde maar wel goed begaanbare weg. Zodra we het park in rijden zien we al veel dieren. We maken veel foto’s en lopen daardoor wat door onze tijd. Om voor het gevoel wat tijd goed te maken rijd ik 65 waar je officieel maar 50 mag en voor de 2e maal kom ik in aanraking met de sterke arm van de wet. Duur ritje als dat zo doorgaat…

  We vervolgen onze stoffige weg. Als snel zien we een prachtige neushoornvogel, later blijkt dat deze bijna zoveel voorkomt als onze huismus bij ons. Daarna volgt nog veel meer wild. En dan komen we bij de lodge. En die was prachtig. Het begint gelijk goed met verfrissingsdoekjes en een welkomsdrankje en een geweldig uitzicht over een van de weinige waterholes in het park. Daar barstte het meteen al van het wild. Olifanten, gnoes, giraffen en zebra’s. We konden aanschuiven voor de lunch op een prachtig mahonie houten dek op palen. Het zal door de omgeving zijn gekomen maar lunch en biertje smaakten fantastisch. Daarna gaan we even naar onze privélodge met uitzicht op een (nu droge) rivierbedding. Hier lopen de olifanten voor onze deur naar de waterplaats.
  IMG_1779
  Ook op ons privé dek hebben we een klein zwembad.
  Na de meest ook mooie en gezellige backpackershuizen is dit toch wel weer van een andere klasse.
  IMG_1774

  Het programma ligt klaar. Na de lunch een high tea. Van 16.00 tot 19.00 safari voor en na zonsondergang met een drankje en hapje, bij terugkomst aanschuiven voor een diner. We zitten aan tafel met een Portugees gezin van wie de man de komende drie jaar bij de ambassade in Maputo (Mozambique) werkt. De vrouw geeft Engels op een middelbare school en zou graag een keer op studiereis naar Nederland komen om te kijken hoe bij ons gebruik wordt gemaakt van ict. We hebben adressen uitgewisseld. Wie weet komen zij een keer naar Nederland en wij zijn welkom bij hen in Lissabon!
  Niet veel later vallen we – met zijn vieren onder de vierkante klamboe van het kingsize bed; Simon tussen ons in en Julie op het bijzetbed aan het voeteneind – in slaap op het gelach van hyena’s. Om 5.30 uur krijgen we een wake-up call, om 6.00 uur op safari. Van de warme kruiken en gevoerde capes, die in de auto klaarliggen, maken we dankbaar gebruik. Het was nog aardig fris en mistig zo vroeg. Bij terugkomst worden we weer opgewacht met warme handdoekjes (volgens Simon het toppunt van luxe) en een heerlijk ontbijt. Daarna tijd voor jezelf. In de middag lunch en high tea en dan begint het weer opnieuw. We hoeven alleen maar te genieten. En dat lukt ook.
  IMG_1650

  In Kruger zagen we dus al snel olifanten en buffels. De witte neushoorn zagen we op de eerste safari. In het donker sprong er toen ook nog een spookdiertje voor de schijnwerper van de ene naar de andere boom. Op de leeuwen en de luipaard hebben we langer moeten wachten. Die zagen we op de laatste ochtendsafari op de dag van vertrek. De leeuw en leeuwin waren in de paartijd. Om het half uur deed de leeuw zijn kunstje. Best knap. Soms afgesloten door een grote brul. We zaten op een paar meter afstand. Hele indrukwekkende mooie beesten.
  IMG_1920
  Als afsluiter zagen we op de terugweg een luipaard in de boom. Deze lag op een behoorlijke afstand maar door de zoom op het fototoestel toch hele mooie foto’s kunnen maken. Geweldig De gidsen hebben er hard voor gezocht maar uiteindelijk dus gelukt.
  Veel te snel vliegen die dagen voorbij. De gids Craig is top en heeft zijn uiterste best gedaan om ons alles te laten zien.

  One thought on “IMG_1774Kruger

  1. Lieve allemaal,
   Wat geweldig, the big five!!!! Daarvoor ga je toch naar het Kruger. Het lijkt me super spannend om dit allemaal van zo dichtbij te zien. Vast leuker dan in Artis hahaha….
   Jammer van die “prenten” maar het zal jullie plezier vast niet hebben bedorven.
   Hier is het ook “spannend”, maar dan in minder leuke zin. Peter moet opnieuw gekatheriseerd worden, omdat de klachten nog niet helemaal weg zijn. Hij wacht op een oproep.
   Ook goed nieuws, ik mag weer 50% werken en dat per twee weken opbouwen van 75 naar 100%. Hoe dat eruit gaat zien, weet ik nog niet, maar ik ben in ieder geval weer in beeld.
   Gisteren (28-8) zijn we op de motor naar Amsterdam geweest. Eerst de Albert Cuyp en daarna de Uitmarkt. Super gezellig. Op een gegeven moment waren we in het Vondelpark en toen we wat wilden drinken, bleek dat er daar een workshop dirigeren werd gegeven door Ernst Daniël Schmidt. Zagen wij in ieder geval een “Big One”.
   Zo, dat was het weer voor nu. Blijf vooral genieten, foto’s maken en vooral schrijven.
   Dikke knuffel Kika

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *