Voor groep 8A

 • frankenjoyce
 • Tagged , , , , , , ,
 • 25/08/2015
 • Hallo 8a, meester Jordy en juf Jacqueline,

  Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie een leuke vakantie gehad? En wat hebben jullie allemaal al gedaan op school? En is het leuk in jullie nieuwe klas? Met mij gaat het in ieder geval goed. Ik zit nu in Johannesburg om onze huur auto in te leveren bij het vliegveld en de nieuwe auto met vierwiel aandrijving en twee tenten erop op te halen, want daar gaan we mee naar Botswana. Want in Botswana kan je beter kamperen dan in Backpackers huizen, want dat is veel duurder. Ik heb gister ook weer een lesje gedaan ik ben nu al bij de eerste weektaak.

  We zijn pas bij het Kruger park geweest en daar hadden we een hele luxe lodge en dat was echt heel leuk. Je kan het thuis anders ook op internet opzoeken op www.imbali.com .
  Daar hebben we ook de Big 5 gezien! 🙂 twee leeuwen, een luipaard die in een boom lag te slapen, heel veel olifanten ook echt van heel dichtbij!, een neushoorn (gelukkig was het een witte neushoorn, want die zijn veel minder agressief dan de zwarte) en een buffel. Ook hebben we nog heel veel andere dieren gezien: heel veel verschillende soorten herten en we hebben ook giraffen, zebra’s en wrattenzwijntjes (Pumba) gezien en heel veel soorten mooie vogels.
  IMG_1907

  IMG_1952

  Nog even een weetje:
  Omdat de Nederlanders eerst in Zuid-Africa waren, hadden ze de witte neushoorn de wijd neushoorn genoemd, omdat hij een wijde lip heeft. Maar toen de Engelsen in het land kwamen, verstonden ze het verkeerd, dus zij dachten dat het de White Rhino was en dus was die ander de Black Rhino! Ik hoorde van Ilja dat juf Caroline die heeft gezien.
  IMG_1645

  Groetjes Julie!
  IMG_1655

  P.S. Ik zal binnenkort een eigen pagina op deze site maken waar jullie vragen kunnen stellen of andere dingen 🙂

  En als jullie skype hebben, dan is onze naam: Bennisjes.

  Maar als het lang duurt voordat ik reageer, dan hebben we waarschijnlijk geen internet. Dat moeten we nog even afwachten in Botswana…

  4 thoughts on “IMG_1952Voor groep 8A

  1. Hallo Julie,
   Ook jij hebt een heel mooi stukje geschreven, hartstikke leuk.
   Ik zit dan niet in groep 8 maar ik reageer lekker toch.
   Wat hebben jullie het leuk zeg, en wat zien jullie veel.
   Heb een foto gezien van de jeep die jullie morgen huren.
   Super hoor, geniet er maar lekker van.
   Heel veel liefs,

   Oma Sé xxxx

  2. Hoi Julie,
   Wat een mooi verhaal! Misschien is het leuk om over al je avonturen een boek te schrijven! Je bent net als je moeder een schrijftalent! Geniet van Botswana!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *